PMO Preventief Medisch Onderzoek

In 2005 is de arbowet gewijzigd waarbij de naam PAGO is aangepast in PMO. PMO staat voor Preventief Medisch Onderzoek.

Als werkgever bent wettelijk verplicht uw werknemers in de gelegenheid te stellen om zich preventief medisch te laten onderzoeken. Een Preventief Medisch Onderzoek (PMO), ook bekend onder de naam PAGO, biedt u inzicht in de invloed die het werk heeft op de gezondheid van de werknemer. Deelname aan het PMO is voor de werknemer overigens geen verplichting. De frequentie bepaalt u zelf in overleg met uw medewerkers en/of bedrijfsarts. Het uitvoeren van een PMO is ook mogelijk op uw  bedrijfslocatie.

Het PMO is ook een logisch vervolg op de RI&E, eerst worden de risico’s binnen uw bedrijf in kaart gebracht en vervolgens kijkt men wat deze voor effect hebben op de gezondheid van uw medewerkers. Welke elementen in het PMO worden opgenomen bepaalt de werkgever in overleg met de ondernemingsraad, mede op basis van de Risico Inventarisatie &-Evaluatie en/of het advies van de bedrijfsarts. Een PMO kan als groep of individueel aangevraagd worden.


De PMO bestaat uit:
- bespreking vragenlijst( naar behoeve samen te stellen)  met bedrijfsarts. Hoe ervaart de werknemer zelf zijn mentale en fysieke gezondheid? Werkgerelateerde energiebronnen en stressoren Werkplek en werkomstandigheden: keuze uit kantoor- of productieomgeving Werkvermogen leefstijl: bewegen, roken, alcohol, voeding en ontspanning psychosociale arbeidsbelasting (werkdruk, agressie, discriminatie en andere)
- biometrie: lengte/gewicht/bloeddruk
- lichamelijk onderzoek
- evt. aanvullende onderzoeken in overlegEen afspraak maken? Bel 06-52519560, mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het aanvraag formulier in op www.goeiennelissenmedischekeuring.nl